Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2009 12:10 - Трябва ли да се гласува?
Автор: vagabont Категория: Политика   
Прочетен: 3238 Коментари: 5 Гласове:
0



image

Не само трябва, но е и задължително ! Винаги ме е учудвало, че има хора , които не смятат за нужно да упражняват основното си конституционно право да гласуват. По интересното е обаче, че след изборите същите тези хора почват да плюят наред всеки, който е отделил от "безценното" си време и е отишъл до най-близката секция за да пусне своят глас. Набляга се предимно на това, че видиш ли малцинствата и пенсионерите избирали управниците ни. Ами сигурно е така, но няма как да е иначе при условие, че младите "ходят за гъби" в изборният ден. Инересни са и доводите на същите тези млади за това защо не гласуват. Най-често тези доводи са следните:
- Всички са маскари! Няма за кого да гласувам. Прави сте . Честни, некорумпирани, умни, образовани и  изобщо перфектни политици НЯМА. На избори се гласува за най-малкото зло. С други думи сред всички лоши варианти се избира най-малко лошият. Всички политици крадат! Приемете го. В природата им е.
Другият широко разпространен довод е:
-Моят глас нищо не променя. Да отново сте прави. Един глас не променя много процентите, но когато този начин на мислене стане масово явление, пак коментираме ама те малцинставата и пенсионерите ... Това трябва да се промени като нагласа сред обществото. Ако не отидеш да гласуваш, не можеш да имаш претенции след това. Не може да "отидеш за гъби" в изборният ден и после да имаш претенции към политиците. Политиците са рационални същества. Интересува ги да получат властта и съответно са по-склонни да решават проблемите на гласуващите , отколкото тези на негласуващите - капиш?
Интересно ми е какво мислите по тази тема. С удоволствие бих водил дебат по нея.



Гласувай:
0



1. realna - az мисля че политика няма
23.02.2009 15:55
няма и хора които да са политици има само самозванци ,интересчии ,сетих се и за една друга дума завършваща на..... ии ,но е нецензурна .Аз съм на мнение че народът ни така се е скапал от лъжи и измами че въобще не го интересува за кого и как да даде гласа си .Хората отдавна са разбрали че нищо не е такова каквото изглежда ,нито това което приказват политиците и обещанията им .Само че милият ми български народ е като овцете .,Ако толкова сте отговорни и искат нещо да се промени защо стоят ..и тихо мрънкат и недоволстват от ситуацията .Ще увеличим билетите айде хоп 1лв и какво чуваме до нас коментар ее двайсет стотинки повече няма да ни заболи .. Хайде ще увеличим хляба ,месото ,и всичко и пак чуваме ее с 50 ст ,ее 30 ст .какво толкова .Е как питам аз ще се оправим ако всички казват и отговарят така .-никак човека не го бърка ми нали сме богати или все някак ще оцелеем ,на заем ще живеем .Но не се ли сещат същите теиз хора че заплатите ни са по-ниски от всякога , че вече няма средна класа ,има само богати и бедни като едно време .Лично аз смятам че не политиците ,държавните глави ,управляващи или както там се наричат имат някаква вина ,НЕ ТЕ УВАЖАЕМИ А НИЕ ТЕЗИ КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ ,ТЕЗИ КОИТО СА БИЛИ НАИВНИ ДА ИМ ПОВЯРВАТ ,ТЕЗИ КОИТО ЗНАЯТ А СИ МЪЛЧАТ ,А ТЕЗИ СА ВСИЧКИ ХОРА ГЛАСУВАЩИ ИЛИ НЕ ЗАЩОТО НИЕ САМИТЕ НАРОДА -ЕДИН НАРОД ПРАВИ ДЪРЖАВА ... А НЕ няколко фуклювци в парламента .И КОГАТО ТАЗИ ДЪРЖАВА УЩЕТЯВА НАРОДА -ТОЗИ КОЙТО ХРАНИ И ИЗДЪРЖА .АКО ТАЗИ ДЪРЖАВА КОЯТА СМЕ НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ,АКО НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА МЪЛЧИМ И СЛУШАМЕ МАЛЦИНА КОИТО СЕ МИСЛЯТ ЗА БОГОИЗБРАНИ .... -НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ТЕЗИ БОГОИЗБРАНИТЕ ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ НЕ БОГ А НИЕ СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ И АКО НЕ НИ СЛУЖАТ И ЗАЩИТАВАТ ТО КАКТО СМЕ ГЛАСУВАЛИ ,ПОВЯРВАЛИ И НАДЯВАЛИ ,ТО ТАКА С ЛЕКА РЪКА МОЖЕ ДА ГИ СВАЛИМ но за да го направят хората трябва да повярват в себе си ,да се събудят да отворят очи и да се надигнат от помийната яма в която сами са се закопали ....ЕТО ТОВА МИСЛЯ АЗ И СМЯТАМ ЧЕ ТАКА ТРЯБВА ДА МИСЛИ ВСЕКИ КОЙТО ИМА МАЛКО УВАЖЕНИЕ .....
цитирай
2. holivud - ....
23.02.2009 16:05
Рядко пиша коментари , обичам да ги получавам...този пост ме узадъчи...Смешен ми е , защото в днешно време това дали гласуваш НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ , защо ли..? Защото от Турция , Сърбия , най-вече бай-мангал , му се плаща , с две думи на простата ,,РАЯ,, , подкупна маса от хора.Аз НЕ гласувам , но и гласувам , пускам празна бюлетина , по този начин моят вот не се зачита , но и НЕ го ВЗИМАТ и не се разпределя процентно по партиийте...българинът , се е отекчил да гледа чалга- веачки , кебабчета , бира , безплатно , за да гласува , скъпи ми пубери тази агитация освен сред дребните душици вече не е актуална.Хората се вдигат на бунт , а полицията бие...и то мирни граждани.Да вземем за пример съседна Гърция и тяхните протести , ЕДНО ченге не ги пипна с пръст , но тука Сер..гей Стани...шев казва ,,нЕма тая РАЯ да ми разваля спокойствието , бийте ги брИеее,, образно казано разбира се .Точно така НИКОЙ не трябва да гласува или избирателския вот да е прекалено малък , за да видят тия неблагодарници и парични хищници , че не са ни нужни , да се махат , защо искат да отворят тия блокове в Козлодуй...защото така лесно могат да ни спрат тотално всички пари по фондовете , а и да да ни прекратят на този етап договора за членство в ЕВРО съюза...толкова е просто , че чак и пагубно...Гласувай и какво от това все същите обещания , все същите стари , дебели , грозни муцуни на власт 20 - ГОДИНИ НЯМА ЕФЕКТ , та сега да проима..ха ха ха ...този пост ме развесели
цитирай
3. vagabont - Е радвам се, съм ти доставил това ...
23.02.2009 16:47
Е радвам се, съм ти доставил това удоволствие да се развеселиш. Сега сериозно. Интересно ми е негласуващите какво мислят, че ще постигнат с това, че не упражняват контрол върху политиците. Какъв ще е резултатът според вас ако не гласувате... политиците ще се изплашат ли? И от какво, от това че по-голямата част от обществото не би си надигнала задните части да отиде да пусне едно листче хартия, с това ли ще ги уплашите? Смешно е. Няма ситуация, в която никой не държи властта. Ако не сте Вие тези, които опередлят кой управлява, ще са другите, тези които гласуват.
цитирай
4. анонимен - ot holivud
23.02.2009 21:08
А да ...турските рейсове ще решат...те на един протест не излизат.Резултатът е следния...фактът , че никой няма и не трябва да интересува , т.е не се гласува е достатъчно показателен за ,,политиците,, , че не се желани , това правителство е достатъчно нагло и определено не заслужава вот на каквото и да е било , това е слешното , че тази политическа система е трябвало да бъде изкоренена ЦЯЛОСТНО , и какво значи това ,, какво мислят, че ще постигнат с това, че не упражняват контрол върху политиците ,, , ами така или иначе твоят глас не отива съвсем на мястото , на което УЖ си гласувал , така или иначе не се постига никакъв контрол над политиците , гласуваш тогава , когато не ти излизат със статистики , и празни приказки затова , какво са направили , как са ни глобили , че гугъл трансейтър е виновен за всичко , колко са изкрали и колко са из*рали с извинение.Защо не се въведе референдум , защото кумонягите ще си заминат , защото Царю ще си зарие главата в земята , а Дуганката ще си събира ферманите , но се съмнявам те са достатъчно нагли.Коя нормална държава е управлявана от толкова корумпирана тройна коалиция , а в нея с цялото си безочие и дебелочие да участва ТУРСКА партия , все едно във Франция да има американска управляваща сила или германска , а защо не и руска.Гласува се тогава , когато има защо , тогава когато има и за КОГО .Отдавна в нашата страна ,,народа,, не избира , избират мангалите , турчолята , народа се е изморил от агитации и пропаганди , те боклука на града не могат да оправят , какво остава за цяла държава , нация!
цитирай
5. realna - vagabont
23.02.2009 22:25
вярно че ако не направиш нищо като да дедаш гласа си ,друг ще гласува и избере ,така е но когато всички лъжат и на хората им е втръснало за кого да гласуват ,. кой да изберат между толкова лъжци този който по малко лъже и по малко ,,лапа,, за да се уреди и той ли .Ако не правим нищо пак губим дали гласуваш или не мисля че нещата са така уредени толова врътки и пари и гласове се купуват че едва ли дори гласувайки ще направим нещо или не .Вече не зависи от нас хората направили сме така че гласът ни да е глас в пустиня...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vagabont
Категория: Лични дневници
Прочетен: 296637
Постинги: 8
Коментари: 128
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031