Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2009 13:46 - Популизмът на правителството няма край !
Автор: vagabont Категория: Политика   
Прочетен: 2210 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.02.2009 23:55



image


Вчерашната новина за намаляването на цените на топлоенергията само в София просто ме разби. Искам още сега да кажа, че живея в столицата и се отоплявам с парно. Въпреки това обаче не съм съгласен, че държавата трябва директно да субсидира жителите на един град с пари от бюджета, данъците в който плащат всички български граждани. Знам, че идват избори и подобен популизъм не трябва да ме изненадва… ама това е прекалено. После защо куцо и сакато идвало да живее в Софията? Ами ха познайте. Всичко в тази държава се концентрира в един град  и това е държавна политика.

А на къде вървят нещата? Много просто към още по-голяма централизация. Бат Бойко във всяко свое изказване ни повтаря как трябвало да се дават още повече пари на столицата и в същото време как трябвало „селяните да си стоят на село” . Само дето забравя, че двете неща са свързани и „селяните” няма да си стоят на село докато им е по-добре в „Софията” , а то няма как да не им е по-добре след като държавата субсидира на практика всичко тук. То не е само „Топлофикация”, ами са и градския транспорт, инфраструктурата, образованието.

Само дето идва моментът, в който столицата ще се препълни, т.е. този момент май вече е дошъл. Представяте ли си какво ще стане, когато дойде на власт Бойко и евентуално започне да изпълнява популистката си програма? Аз си го представям и ми става гадно. Сигурен съм, че има още много хора, които искат да дойдат в София, но по една или друга причина не са го направили още. Какво става ако бъдат насърчавани още повече от държавата да го направят? Стават задръствания, проблеми с инфраструктурата, режим на тока, водата и какво ли не. Пътуване по няколко часа от точка А до точка Б.

            Нека погледнем и от друга стана на проблема със субсидиите. Предполагам, че от БСП са си направили добре сметката за това колко гласове ще изгубят извън София и колко ще спечелят в София. В такъв случай отпада твърдението на много „кореняксофиянци, че те са най-дясно настроеният град в страната. Просто очевидно партийните съветници са пресметнали,че не са. И очевидно са твърдо убедени в това, иначе министър Димитров нямаше да се излага така, единият ден да обяснява, защо трябва да се вдигнат цените, а на другият да обяснява, че ще паднат.

            Явно тройната коалиция е в нок даун за да прибягва до такива крайни мерки. Какво могат да направят повече от това преди изборите? Аз лично не се сещам. Може би да обявят, че пенсионерите вече няма да плащат сметки за консумативи? След това, че ще национализират предприятията в полза на народа… после променят конституцията, така че Станишев да може да бъде избиран до живот… предполагам схващате идеята на къде вървят нещата.



Тагове:   край,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vagabont
Категория: Лични дневници
Прочетен: 297506
Постинги: 8
Коментари: 128
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930